Residential Design

Vol 4, 2017

A business-to-business magazine focused on the collaborative process and talented work of residential architects and custom homebuilders.

Issue link: https://residentialdesign.epubxp.com/i/894733

Contents of this Issue

Navigation

Page 53 of 79

D AB and white painted walls are punctuated by rough-hewn, wood-framed windows, exposed beams, and sliding interior barn doors. Exercise machines face a large window wall overlooking the view of the meadow. On the other side of the barn lies the "party room" (really more of a family room) with kitchenette, big sectional couch, and game-size television. There's a full bathroom, too, making the building viable as overflow guest space. In the party room, the salvaged wood wraps the walls, and the wood floor is dark stained. We won't call it a "man cave," but you get the picture. Survival Zones When it came time to build the main house, the first priority for the clients was a plan that would take advantage of the site's views and opportunities for indoor-outdoor living. The second priority was a scheme that could absorb those four teenage boys with a minimum of fuss and disruption. "The house," says John, "is very much zoned." John and project manager Maria James devised a three-part harmony solution: three separate volumes, containing a wing for the boys and their visiting friends (to the south and over the garage for acoustic isolation), a wing for the parents and their guests (to the north), and a shared family gathering space at the center. The wings are linked to the central kitchen and great room building by two double-height glass connectors or hyphens, allowing sight lines through the house at both interstices and west to the mountains. Overlooking the great room, a bridge borrows views of the Tetons through a clerestory and provides second-level access between the wings. The boys, who were given four separate-but-equal bedrooms to decorate as they chose, have both an interior back stair to spirit them up from the first-floor mudroom and laundry area, and an Above: A clever bunkroom absorbs friends of the four resident boys. Right: All the bedrooms—including the master—make use of wallpaper to set them apart and add warmth in the winter months; the ceilings are tongue-and-groove hemlock with antique-finished oak trim. 54 RESIDENTIALDESIGNMAGAZINE.COM VOL. 4, 2017

Articles in this issue

Links on this page

Archives of this issue

view archives of Residential Design - Vol 4, 2017