Residential Design

VOL4 2019

A business-to-business magazine focused on the collaborative process and talented work of residential architects and custom homebuilders.

Issue link: https://residentialdesign.epubxp.com/i/1148710

Contents of this Issue

Navigation

Page 57 of 87

to the outdoor kitchen. The kitchen gen- erally wanted to be where it had been, and the living space wanted to have this very strong relationship across to the pool, outdoor dining, and fireplace." What's more, there was clearly an opportunity to focus the living room on postcard-perfect Mount Saint Helena to the northeast. With these components in mind, Amy organized the floor plan along a strong axis and cross-axis. The long main axis The new house, while larger than the original, sits on the same general spot and has some orientations in common. This, says Amy, was a way to preserve the memory and relationships. "There was a circular road around the back of the property leading to the garage, and beautiful stone walls, and there was no reason to negate that," she says. Also, "there were certain classical relation- ships of garage to kitchen that remain, and the kitchen has a direct relationship "One of the goals was to knit together the site elements so that when finished, it felt like it was meant to be from the beginning." —Amy Alper 58 RESIDENTIALDESIGNMAGA ZINE.COM VOL. 4, 2019 DESIGN LAB THE VIEW HOUSE

Articles in this issue

Links on this page

Archives of this issue

view archives of Residential Design - VOL4 2019